Vadmelssparkebukse

Jeg tror ikke det finnes noe skjønnere enn unger som løper rundt i skitne sparkebukser med spader, pinner og annet nyttig utstyr i hendene. Nå er jeg riktignok en ganske så forvokst unge og leker stort sett med ting som karder, strikkepinner og annet tekstilutstyr. Ikke tror jeg at jeg blir å skitne sparkebuksa mi for mye til heller...men man skal visst aldri si aldri har jeg lært. 

 

Stoffet til denne buksa har jeg vevd selv. Fem meter vadmel og jeg var med da det ble stampa (den gammeldagse måten å tove ullgensere i maskinen på).

Hva har jeg så tenkt da jeg lagde denne buksa? Jo jeg tengte stakk(et gammeldags ord for skjørt) og liv...bare med bukse i stede for stakk. Jeg har faktisk brukt det samme mønsteret som to kjoler jeg har sydd før: Snurrekjolen av brennesle og Den grønne kjolen. (trykke på teksten med strek under for å se kjolene)


Båndet rundt livet var også en skoleoppgave, just som stoffet og er vevd med brikker av alpakkagarn. Og krummelurehektene er bare fra en husflidbutikk.


Som vanlig er alt sydd for hånd...bortsett fra fire rettsømmer i buksedelen som jeg gjorde på maskin. Men all indresøm, spilesømmen i livstykket og kilene er gjort med vanlig nål og vokset lintråd.
 Titt Titt!

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits