Sommerkjole

Og akkurat så lang tid rakk jeg ha sommerferie før jeg blidde ferdig med sommerens første kjole. For første gang på en del plagg er alle sømmer sydd fir hånd, alle rettsømmene også. Mange tenker sikkert "hvorfor gidder du?", og svarene er mange. 1- Det veldig greit å kunne sitte hvor som helt og sy i stede for å være bundet til et bord og en symaskin. 2- Det føles mye bedre etterpå å ha sydd for hånd, jeg kan føle meg mye stoltere og fornøyd med meg selv. 3- Det blir finere ettersom man har 110% kontroll på hver eneste sting. 4- Det er utrolig morsomt og koselig å sy for hånd.


Skjørtene er laget av to runde bomullsduker jeg fant på loppemarked, så en gang i tiden har noen drukket kaffe og spist kaker med kjolen min som midtpunkt...så det så.Jeg har brukt samme mønsteret til livstykket som jeg brukte på brenneslekjolen jeg sydde i fjor høst og så brukte jeg rester av stoffet(grønn lin) fra huldrekjolen jeg lagde som eksamensoppgave nå i vår. 

Nå er det sikkert noen kloke hoder som har funnet ut at stoffet til denne kjolen ikke kan ha kostet meg mange kronene..og ja, det stemmer, dukene kostet 20kr. stykk, linstoffet var jo så og si gratis ettersom det bare lå i hylla og så handlet jeg litt knapper, hemper og trykknapper for omtrent 100kr. Så alt i alt betalte jeg rundt 140 blanke penger for denne kjolen. Jeg håper dette ga en liten oppmuntring til de som ønsker jeg en ny kjole men ikke føler de har råd til en dyr kjole eller ikke vil støtte "slavesyerskene" i india Som tidligere nevnt kjøpte jeg knapper, hemper og trykknapper. Og det er de jeg har til å lukke. Knappene satte jeg på bare til pynt og til å skjule baksiden avav trykknappene mens hempene tar seg av det tynste arbeidet, så de er bare der det er mest belastning(så kan du bare gjette hvor det måtte være).Mon tro hva neste sommerprosjekt blir..?
 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits