Hva har skjedd siden sist?

Masse har skjedd siden sist. Først og fremst er sommerferien over og vi har kommet oss tilbake til langt-ute-på-landet-der-vi-hører-hjemme og begynt på skolen igjen. Vi har også flyttet inn i et litt større bo, vi har nemlig oppgradert fra bur til loft...også kalt nabohuset. Så nå bor vi i to etasjes stabbur med masse plass. Ikke desto mindre har vi fått en veldig brukbar nabo som vi kjente fra før og heter Tone...hun har en oppstadvev i stua. 

En annen ganske så veldig så spennende ting som har skjedd er at jeg har fått meg en medhjelper og fotomodell. Hun heter Leppatuska (men vi sier bare Tuska) og er per dags dato fire mnd. gammel og verdens søteste lille krapyl. 

For de som lurer så er "Leppatuska" navtet til en av ungene til "Gríla", som er den trollkjerringa i den islandske "mytologien". Gríla bor i fjellet og ror ut i båten sin for å hente alle barn som er slemme, putte dem i en stor svart sekk for så å ta dem med hjem til mannen sin "Leppalúði" og alle ungene sine (som også består av de tretten julenissene ++) og koker suppe på dem. Hvis man deler opp ordene Leppatuska består av til Leppa og Tuska, kan man oversette det til norsk som "skosåle" og "klut"/"fille". 

Så kan man spørre seg hvorfor vi har kalt hunden vår for noe sånt. Og her er forklaringen på det: Først hadde min unkel en hund som het Gríla, så fikk pappa en seg hund som heter  Leppalúði (kalt  Lúði) og ettersom jeg syns det var artig å ha trollnavn på hunder ville jeg gjerne følge den trenden og fant ut hva alle ungene til Gríla heter og valgte så det jentenavnet jeg likte best. Etter at hun kom til oss har hun barevd mer og med opp til navnet titt...for hun er et ordentlig troll til tider, likner litt på et troll og når hun er trøtt og slapp om kvelden oppfører hun seg omtrent akkurat som en klut. Dessuten elsker hun å sloss med sko, så skosåle er ikke så far fetched det heller.

 Nå blir det ikke lenge til neste innlegg..jeg har alle bildene så det blir bare en liten kunstpause....kanske kommer det allerede etterpå.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits