Vottemønster fra Island

Da jeg var på Island i sommer kjøpte jeg en bok med votteoppskrifter tatt fra gamle votter på Island. Oppskriftene har ikke tommelfelling og litt kjedelig stroff/vrangbord, så jeg tegnet inn tommelfelling for å få votter som satt penere på og strikka kontstrikk eller rutestrikk i stroffet. Disse vottene er etterlikninger etter et par votter som har tilhørt en kar som het gúðmundur frá Öxl tidlig på 1900-tallet.

Nå gikk det litt tid fra jeg strikket vottene til jeg fikk rota meg til å ta bilder av dem, så de er litt brukte og loete blitt. Men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg liker vem veldig godt.


Jeg har brukt selvspunnet og plantefarga garn og pinne nr. 2. Farginga gikk ikke helt som planlagt, da jeg skulle teste awocado skal og sten som vist nok skulle gi en veldig fin lilla/rosa. Det ble i bestefall beige. Jeg ble veldig skuffa da jeg tok det opp av gryta, for vannet hadde en fantastisk farge, men nå har jeg kommet over skuffelsen og synes fargene ble ganske fine. (den mørke brune var litt lysere brun og den lyse brune var hvit)
Og her er da Tuska i sitt ess, klar til å stikke av under sofaen med noe hun ikke får ha.

 

#Tuska #votter #Island #ull #strikke #plantefarging #spinne #strikkemønster

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits