Årets eksamensoppgave

Nå har jeg levert årets eksamensoppgave eller årsoppgave, fått den bedømt og bestått. Jeg kan godt røpe at jeg fikk en C, hvis noen skulle være interessert. Og om jeg skal si det selv, så er jeg faktisk fornøyd. Jeg har en følelse av at man ikke har lov til å være forøyd og skryte med mindre man får toppkarakter...noe de færreste får og dermed så føler mange fler enn nødvendig seg som dårlige tapere. En C er faktisk en bra karakter man kan være fornøyd men...dessuten, uten oss midt-på-treet-og-under-folk hadde ikke de som får toppkarakterer sett så fancy ut, så der er det enda en grunn til at vi og trengs. Moralpreken slutt.

Her er altså min årsoppgave. Det er en veske(hvis det skulle være noen tvil) hvor jeg har brodert en fugl som skal forestille en ravn og sydd på drittmasse perler. Jeg tipper det ca. 40- 50 timer med perlefesting og noen hundre perler...det er mange perler det.


Jeg tok meg til og med bryet med å festen noen perler bakpå veska og under lokket.Om noen skulle lure, så er det franske knuter jeg har brukt i vingene(...ja, det tar lang tid), kjedesting i omrisset av fuglen og småperling på resten.

Nå virker det kanskje som om jeg hadde det veldig fert og grusomt mens jeg satt time etter time å lagde franske knuter og festa på perler, men det hadde jeg aldeles ikke. Det var faktisk veldig artig å lage veska. Jeg koste meg som bare det. Det var å rapporten som var fælt å grusom.

Jeg bar brukt glass og steinperler, bommulsgarn til broderiet, selve veska er av ull og fora med lin og skulderbåndet er vevd med lingarn og har glassperler i innslaget. (har desverre ingen bilder av det da jeg ikke fokuserte så masse på det da jeg laga det og tok bilder)


Veska er ganske liten, men det er ikke meninga å ha all verden i den, bare litt små nødvendigheter.

I rapporten skrev jeg at jeg hadde henta inspirasjon fra løslummer(sånne som er på bunadene), perlebroderiene på bringedukene fra Hardanger, en islandsk vise (Krummi krúnkar úti) og diverse fugler i folkekunst...men, la oss bare være erlige...jeg ville lage en veske med masse perler, jeg brukte masse perler. Jeg ville ha en fugl, jeg satte på en fugl. Og så lenge jeg kunne koke i hop noe lurt om folkekunst og tradisjonsmateriale, så var sensor sånn omtrentlig fornøyd...og så er jeg fornøyd, for jeg fik lagd det jeg ville lage.

 

#veske #fugl #perler #perlebroderi #broderi #ull #farger #håndarbeid

2 kommentarer

Liv Judit

20.06.2014 kl.22:34

Så utrolig flink og kreativ du er og selvsagt har du all rett til å være stolt av en c det er jo en god karakter det også!

Voluhellir

20.06.2014 kl.22:54

Åh, du lager så mye fint altsååå!!

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits