Ékta pérlor...et forsøk i hvert fall

(overskriften kan refereres til "Barna i Bullebyn" av Astrid Lindgren, fra da guttene prøver å lure jentene til å lete etter ekte perler(som de stavet feil på lappen til jentene) på en liten øy, men jentene lurer heller guttene ved å samle noen ekte geiteperler for gutta å finne)

 

Jeg derimot har gjort et forsøk på å lage noen ekte glassperler. I de siste månedene har jeg nemlig vert litt perloman, så da tenkte jeg at det var på tide å prøve å lage perler selv. Forige helg...eller helga før det var vi på vikingmartna og der var det masse glassperler, noe som førte til stjerner i mine øyne. Jeg så også noen som bare satt ved et bål og lagde perler, så da tenkte jeg at jeg må da også kunne lage perler hjemme. Så nå har jeg altså satt i gang det eksperimentet.

Jeg leste meg litt opp på nett og så at alle "perlemakere" kjøper glasstenger og "bead release", men det hørtes litt jukst ut, så jeg fant frem gamle glassflasker etter øl og vin, knuste dem og gikk til Steffen , smilte pent og blunka litt. Han, som gentlemannen han er, hjalp meg og smelte de for så å trekke glassstenger. Første forsøk med vinflaske gikk supert, andre, tredje, fjerde og femte med ølflasker, gikk ikke så bra...da spørs det, var det førstegangsflaks, eller var glasset i vinflasken bedre enn glasset i ølflaskene vi prøvde?


Gammel kaninmatskål med glass i essja.Glasset smelter til orangeSelfie med Steffen, Moah og essja, det var for varmt til å komme nermere essja, så jeg er litt halv.Steffen lagte lokk av en annen skål for å fange varmen...luringen
Her har vi(Steffen, jeg holder skåla med tanga) begynt å trekke.Det ble ikke så vellykka denne gangen. Men det ble et spennende kunstverk da...


Da jeg satte med inn i bua, kom jeg på at jeg hadde glemt mp3-spillern min, så jeg ba Steffen som var på veg ut og han giddet å hente den for meg, den var til lading. Han henter den, men bare den, høretelefonene ble liggende pent ved siden av og vente, han tenkte sikkert at jeg var så fantastisk smart sammensatt med egen usb-inngang, slik at jeg ikke trengte høretelefoner.

(Ja, jeg bruker beskyttelses briller, da jeg ikke synes det virker spesielt artig å få en glovarm glassbit i øyet. For, jeg har jo egentlig ikke peiling på hva jeg driver med, noe som resulterer i at glasset sprekker for meg av og til)Her er da noen av glasstengene, de til venstre har jeg trukket selv ut fra glassbitene foran gassbrenneren, de til høyre har Steffen ordna.

 

I starten av innlegget sa jeg at alle proffen bruker "bead release", de kjøper altså noe lure greier slik at perlene skal løsne fra pinnen man lager de på. Jeg derimot er litt for kul for kjøpt bead release, dessuten har jeg for liten tolmodighet til å vente på den i posten da jeg hadde måttet bestille det fra det store utland. Jeg blandtet heller en tykk suppe/tynn grøt med keramikkleire og vann, og jeg har noe som ganske funker. De første perlene på pinne. (dette er ikke leiregjørme, men en sveiseelektrode jeg fikk av Steffen, men jeg venta på keramikkleiren(jeg kunne nemlig ikke vente fire timer på leiren))De første perlene.som ikke knuste.Her er da de perlene jeg fikk løs fra pinnen sin etter å ha brukt leiregrøt som bead release. Wihi...nå må jeg bare finne ut hvordan jeg kan få alle perlene til å løsne og så må vi finne ut hva vi gjør feil når vi trekker glasspinner.

 

#perler #glass #flamme #essje #varme #vikingperler #lageselv #hobby #øl #vin #morro #smykke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits