Feleveske

Skulle du sett. Det har skjedd igjen. Tusen og mange år siden sist. Helddigvis kjenner jeg en veldig god støvvel som sparker meg i leggen av og til og minner meg om at NÅ MÅ DU BLOGGE!

Men ja. Skoleåret har begynt og vi har måttet levere inn både en og to oppgaver og er nå igang...eller burde være igang, med tredje og siste oppgave dette semesteret før vi begynner med bacheloroppgaven etter jul. I min første oppgave lagde jeg, som det kommer frem i overskriften, en veske basert på en fele. Vi fikk nemlig velge mellom to gjenstander, en fele og en sveisehjelm...hvorpå jeg da valgte fela. Det artigste med denne oppgaven var å se på utstillinga, for vi var tolv stykker som hadde fått samme oppgave og samme inspirasjonsmateriale(ni valgte fela og tre sveisehjelmen), men det artigste var å se hvordan vi fikk så totalt uten sidestykke forskjellige ting. Alle hadde valgt å fokusere på forskjellige ting ved gjenstandene. Så en for første gang skjønte jeg virkeligvirkeligvirkelig historien om de fem blinde mennene som skulle beskrive en elefant: han ene fortalte omøret, den andre om beinet, den tredje om snabelen, den fjerde om halen og den femte om magen.

 

Som sagt brukte jeg fela som inspirasjon. Først satt jeg og bare krota og tegna på bilder jeg hadde skrevet ut av fela uten å vite hva det skulle bli, men det ble veske hver gang. Så...en lang historie kort...jeg lagde veske.

Jeg kan si meg ganske så fornøyd med den...sånn bortsett fra at grønfargen ble en bittesmule for lite grønn. Jeg hadde villet ha den enda litt kraftigere og mørkere. Men men.


Den er da håndsydd av reinsdyrsskinn og vadmel med en liten tittekant av fiskeskinn og fora med lin.
Åpne-lukkemekanismen er litt uvanlig, da det bare er en åpning som man bretter ned og som holder seg nede av veskas vekt mot kroppen til den som bruker veska.

 

#skinn #ull #håndsøm #folkekunst #veske

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits