Bacheloroppgaven!!

Shit banditt! Jeg har levert bacheloroppgaven min!! Det er riktignok tre måneder siden og jeg rukket å få den tilbake og sende den til en konkurranse OG fått den tilbake derfra. Men det gjør ikke at jeg i noen mindre grad har levert den...og det er ganske stort...for meg jaffal. Jeg  begynte å tegne skisser, tenke og styre med oppgaven etter jul og var klar til å levere et par dager før innleveringsfristen 1. juni. Til slutt endte jeg opp med en "one-size" kjole med kjærlighetsruner brodert med korssting på bærestykket og en flettet ring av hår rundt halsen, en veske vevd av hår med en flettet ring av hår som pynt på lokket og en krans til å ha i håret flettet av dreadsene mine.


Jeg brukte overtroen om kjærlighetsmagi fra "gamledager" og magiske runer som inspirasjon. og menneskehår som et gjennomgående materiale. Hvorfor jeg brukte hår? Jo, fordi det er så fasinerende hvordan folk synes det er kjempefint med hår som sitter fast på hodet...men så fort det ikke siterfast der lenger er det plutselig drittekkelt. Dessuten hadde jeg klippet av meg dreadsene om høsten og ville gjerne bruke dem til noe artig.


"Ta av hennes hår og lag en ring av det, og gå på et hemmelig sted og skriv: +, og les Actus, han som gjorde Adam Evam, han give meg denne jomfru! Ta så ringen og si igjen: Aldus, slik jeg brenner denne fingerringen, la hennes hjerte brenne til meg." Derav alle disse ringene av hår. Runen som er brodert på skuldrene er en kjærlighetsrune og borden over brystet er laget ut i fra kjærlighetsrunen.

Hvordan jeg fikk tak i håret? Joda, jeg bare spurte på facebook om noen hadde noe hår til overs og da fikk jeg en pakke i posten fra en som hadde klippet seg kort, en pose fra en fra en jobben og noen dotter med hårbørstehår fra medelever. Jeg hadde tilog med en del hårgarn til overs som jeg ga tilbake til sine rettmessige eiere slik at de kunne få muligheten til å lage noe sært av sitt eget hår.


Helt øverst nevnte jeg at jeg hadde levert "kreasjonen" til en konkurranse. Husflidstevlinga på Dyrsku'n. De ble ikke spesielt begeistret og ga meg trekk for bruk av hår. Av denne deltakelsen lærte jeg to ting: 1. Jeg er en elendig taper. 2. De på Dyrsku'n og jeg har to veldig forskjellige syn på håndtverk, design og historie. For jeg ble ganske skuffa da jeg fikk en 3. premiering (de har et påengsystem som gjør at man får 1. 2. 3. eller ingen premiering på gjenstandene man sender inn og mange kan dermed dele en premiering). Dette er tredje året jeg har levert noe inn til dem og dette er det året jeg har vert mest fornøyd med produktet jeg sendte. Men jeg fikk da den dårligste påengsummen jeg har fått. Så jeg får bare forsone meg med at disse husflidsdamene og jeg har veldig forskjellig syn på tradisjonskunst.Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne kreasjonen. Noen ting hadde jeg kanskje gjort anderledes dersom jeg skulle laga den omigjen, men det skal jeg altså ikke, så gjort får være gjort og spist får være spist.

Én kommentar

Naviana

29.09.2015 kl.03:15

Veldig spennende og nyskapende prosjekt da! :)

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et sånt menneske som får panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...så blir nå til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg å plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits