Skinnsmykker

Jeg har prøvd meg på noe nytt. Om en uke er det nemlig middelalderdager på bygdetunet på Bjerka og jeg tenkte jeg skulle prøve å få solgt litt småting. Så jeg prøvde meg på en tolkning av "fattigmannssmykker". Fattigfolk hadde neppe råd til å sløse med dyrt metall til noe så unyttig som smykker. Men skinnlapper og rester har de nok hatt liggende. Jeg prøvde meg derfor på å lage noen smykker i skinn og stein.

Jeg tok noen bilder underveis for å vise hva jeg gjorde. Jeg er ingen proff og dette er første gang jeg gjør det. Men jeg må innrømme at jeg synes ikke det ikke ble så aller verst.

"Evolusjon" av smykke.

Først limte jeg steinen fast på et litt tykt lær med en dråpe superlim(i know...litt juks men jeg har ikke tålmodighet til steiner som sklir i alle retninger mens jeg homder på) og stakk hull til å sy med syl. Så klipte jeg hull til steinene i et tynt litt elastisk skinn. Hullet er ganske lite før det blir strukket over steinen siden skinnet jeg har er såpass elastisk.

For en rå kant klippet jeg bare overskinnet kant i kant med det tykke jeg brukte under og sparte en liten tapp til hempe.

Så bretta jeg hempa, sydde den fast og trimma kantene.

For en litt rundere finish bretta jeg overskinnet rundt underskinnet og sydde det fast i en liten skinnlapp på baksiden(jeg festa skinnlappen med en liten dråpe superlim så den ikke skulle skli så voldsomt mens jeg jobba).

Og så sydde jeg hempa og festa den.

Tada!

Neste prosjekt er en annen type skinnsmykker. Så får jeg satse på at de blir like vellykkede ;D

#skinn #stein #søm #smykke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sesselja

Sesselja

25, Vestby

Siden jeg er et snt menneske som fr panikk om jeg bare tom luft og intet mellom hendene...s blir n til noen saker med tiden...kjoler, vesker, kniver, belter, luer, votter, smykker...og her akter jeg plage dere med dem...vide dem fram..og ja, jeg tar bestillinger ;D

Kategorier

Arkiv

hits